Monday, December 6, 2010

Jõulud

Elas kord Lille pere. Selles peres kolm last ja kaks neist olid poisid. Tüdruk  nimi oli Pille . Tema vennad kiusasid teda kogu aeg.
Jõulud olid lähenemas ja lastel oli juba jõulukirjad valmis kirjutatud. Kuid Pille ei tahtnud midagi , sest tal oli kõik olemas. Kuid üks päev meenus talle, et ta tahaks jõuludeks, et tema pere oleks jõulude ajal koos. Kui jõuluvana seda luges, siis ütles ta, et see on küll lihtne soov. Kuid jõuluvana ei teadnud, et see ei ole üldse kerge, sest Pille vanemad töötasid kogu aeg. Isegi jõululaupäeva veetsid nad tööl.
Pille rääkis oma vendadega, et nad aitaksid Pillet, kuid vennad ei tahtnud. Ühel päeval istus Pille akna juures ja vaatas , et midagi nagu lendaks taevast alla . Ta nägi , et need on väiksed päkapikud,  kes viisid lastele maiustusi, kuid päkad märksid, et Pille näeb neid ja nad viisid ta kaasa. Kui Pille üles ärkas, siis ta oli mingis ruumis, kus päkapikud teda uurisid ja keegi istus suure tooli peal. Kui pilt läks selgemaks, siis Pille nägi, et  see on jõuluvana. Ta hakkas jõuluvanaga rääkima, et kuidas ta siia, siis sai ja kuidas ta neid näeb. Pille ütles, et ta lihtsalt näeb neid. Pille palus jõuluvanalt, et  ta saadaks ta tagasi,  kui kätte jõuab jõululaupäev . Ja täidaks ta soovi ka.
Pille vaatas jõulumaal ringi,  kuidas päkad tegid tööd ja kuidas kingitusi pakitakse. Ta aitas neid ja päevad möödusid kiirelt. Ta luges ka laste kirjutatud kirju. Osad tahtsid nukke, osad autosid.
Ja kätte jõudsidki jõulud, kuid Pille vanemad olid väga töökad ja nad ei märganud, et Pillet ei ole. Hommikul nad märkasid, et teda pole ja hakkasid muretsema. Pille nägi,  kuidas nad muretsesid ja tahtis kohe tagasi minna,  kuid ta ei saanud. Ta pidi veel kingitusi pakkima ja kui ta õhtuks valmis saab, siis ta läheb koju. Päev hakkas õhtusse jõudma ja kingitusi oli veel palju. Talle tulid appi päkad ja õhtuks jõudsid nad valmis. Jõuluvana saatis nad koju ja Pille nägi, et kõik magasid ja oli väga kurb. Ja läks oma tuppa ja jäi magama. Järgmisel hommikul ema ja isa ütlesid, et  nad võtsid puhkust ja nad jäävad koju. Siis hakkasid poisid kinke avama ja Pille vaatas,  kui õnnelik oli tema pere.

Lõpp.

No comments:

Post a Comment